Musik blir man inte fet på

Jag lägger mycket av mina pengar på min musik. För mycket enligt vissa, föräldrar och liknande, som tycker att jag nog borde se till att jag har mat för dagen, möbler hemma och hela och rena kläder i alla fall. Det är inte alltid det är på det viset, att försöka lyckas som musiker är någonting som man inte blir fet av, och ibland undrar man var pengarna till nästa hyra ska komma ifrån. Nu är min ekonomi i och för sig okej, men jag skulle knappast säga att den är bra. Nu vill jag inte att någon ska tro att jag klagar, inte då. Jag har själv valt det här livet och vill inte ha det på något annat vis. Jag försöker bara förklara hur situationen ser ut för en kämpande musiker.

Försöker fynda
Det gör att man ständigt försöker göra fynd och det blir mycket handlande på second hand. Nya möbler? Nja, inte så ofta. ”Bättre begagnat” är melodin, för det allra mesta, att köpa nytt är sällan ett alternativ. Men ibland har man tur och då gäller det att ta tillfället i akt. Nu senast så såg jag att ett möbelföretag hade en stor vår-rea, Trademax, och med tanke på att det är en och annan sak som jag behöver byta ut så blev jag genast intresserad. Jag kollade därför in soffor från Trademax för att se om det kanske kunde vara någon som passade mig, till ett pris jag kunde leva med, och det var det!

Min nya tron, Howard.
Min nya tron, Howard.

En klassiker
Vad jag fastnade för var en riktig klassiker, en Howardsoffa, eller rättare sagt en Howardfåtölj. Sådana är ju både snygga och bekväma, och normalt också ganska så dyra. Men med Trademax sänkta pris blev det överkomligt, strax över 2,000 kronor. Inte småpengar direkt, men för en högklassig Howardfåtölj så tyckte jag att det var värt det. Den kommer jag ju att kunna använda många år framåt. Utan det sänkta priset så hade jag nog ryggat tillbaka från att köpa den, men nu är jag glad att det blev som det blev. Det gäller att hålla ögonen öppna när man har ont om pengar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *