En god och hälsosam start på dagen

Jag tror på att ta hand om sig själv. Det handlar helt enkelt om att vara snäll mot sig själv både genom handling men också genom det som man stoppar i sig. För som vi alla vet så är vissa livsmedel betydligt mycket bättre att äta än vad andra är. Det är något som vi har lärt oss ända sedan barnsben och anledningen till att vi inte vräker i oss av det är många gånger att det inte är lika roligt att vara nyttig. Må så vara, men det är betydligt roligare att se resultat av en matvana som gör gott för dig. Det är något som jag har tagit tillvara på, speciellt när det gäller min frukost.

Viktigaste målet på dagen
Jag är knappast det första som framhåller vikten av att hålla magen nöjd och glad på morgonen. Det är nämligen då kroppen är helt tömd på all tänkbar energi, och behöver påfyllning av sådant som är bra och som ger energi länge, inte enbart för en kort stund. Det handlar om att konsumera en bred variation av olika födoämnen, för att kroppen ska få allt som behövs för en lång och hård kommande dag. Jag är den första att hålla med om att det inte behöver vara stora portioner, men att den ska innehålla mycket olika saker är självskrivet.

Det handlar också om att ha utrustning på plats för att göra en bra frukost möjligt. Något som jag verkligen älskar i köksmaskinsväg är råsaftcentrifugen. Med hjälp av det så går det snabbt och enkelt att fixa till en god och hälsosam dryck av alla tänkbara saker. Det ger bra med energi för att klara sig fram till lunch, och ibland längre än så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *