Det fantastiska Queen

Det finns vissa band i musikhistorien som är mer stilbildande än andra. Ett av dessa allra mest inflytelserika banden någonsin är Queen, ett band som verkligen förstod vad musiken och artisteri handlade om. Tack vare dem så har det skapas mängder med ny musik av människor som haft Queen som stora idoler. Med andra ord så har vi mycket att tacka dem för, för mycket av det som idag hörs i våra hörlurar, högtalare och på våra festivaler skulle inte finnas om ett föregångsband som inte hade funnits. Det är inte konstigt att så många idag fortfarande älskar dem. Inte enbart för deras insats utan också för att musiken än idag håller den högsta klassen.

Freddie Mercury
Den största av de stora var den exceptionelle sångare Freddie Mercury, eller snarare Farrokh Bulsara som har egentligen döptes till i Zanzibar, där han föddes. Han föddes 1946, och växte sedan upp en del av sin tid i Indien, där han också upptäckte musiken. 1963 flyttade hela hans familj till England och Freddie flyttade då med dem från Indien. Resten är egentligen precis som man alltid säger det – historia. Freddie Mercury växte till att bli en av världens största artister i ett av världens största band.

Att börja räkna upp band som influerats av dessa herrar är närmast omöjligt. Det går helt enkelt inte eftersom att det går att hitta i allt. En sådan effekt på musikaliteten är ovanlig, och det är inte många band som kan hävda att de innehar samma ställning. Att Freddie Mercury dessutom hade en av världens allra bästa sångröster är bara en ytterligare aspekt som gör att Queen inte enbart är ett av de största banden genom tiderna, det är också ett av de allra bästa. Freddies oefterhärmliga röst gör att det skapas en unik stämpel på det som skapades och det vad samtidigt han själv som låg bakom bandets många populära låtar. En unik människa på flera sätt och vis.

Det är sådana människor som förtjänar att hyllas stort. Och hyllas gör dem också, speciellt Freddie Mercury själv. Han är en av de få artister som faktiskt fått den äran att bli förevigad som staty i Montreux i Schweiz. Det riktigt fina är att Queen och Freddie Mercury kommer att leva vidare i framtiden, just på grund av att de skapade sådan musik som är tidlös och kan lyssnas på av flera generationer. Det är dessutom så att musiken är så effektiv och välgjord att musiker i all tid kommer kunna inspireras av den. Queen är med andra ord ett av de absolut viktigaste banden som någonsin funnits och till dess ära ska vi lyssna på en av de bästa låtarna från dem, enligt mig:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *