De dagliga existentiella frågorna

Det är lätt att man hamnar i grubblerier beträffande livet, speciellt när du får mycket tid över som du inte riktigt vet vad du ska fylla den med. Det är tidpunkter som jag ofta uppskattar, men som också skrämmer mig många gånger eftersom att det är frågor som ställer verkligheten på sin spets, frågor som det inte går att få svar på. Vem är jag, varför finns jag till och hur har egentligen saker och ting uppstått, hur hänger de ihop och vad innebär det? Det är komplicerat, svårt att sätta fingret på självklarheter och samtidigt väldigt utvecklande får sinnet. Det är hjärngympa på hög nivå, och det är inte nödvändigtvis så att du behöver komma fram till ett resultat.

Att ha, och diskutera, de här tankarna är omvälvande. Det bästa sättet att hantera dem är att inte drunkna i dem själv, utan ha någon som du kan diskutera dem med. Det är så lätt att fastna i det, och låta det skena iväg, och då kan det vara bra att ha någon annan som en stabil grund som håller dig jordad. Det är faktiskt något som vi alla kan behöva, oavsett hur våra liv ser ut, och många gånger är också detta en person som vi älskar högt. Det är därför inte helt otroligt att den person som du själv har lättats att prata med är din partner eller din allra bästa vän. I stunder när tankarna verkligen spårar är deras hjälp ovärderlig.

Jag älskar samtidigt att jag är kapabel till att ha dessa tankar. Det betyder att min hjärna är tillräckligt utvecklad för att inte enbart se till mina drifter utan också reflektera över min egen existens och hur liten den är till allt annat som går att hitta i universum, samtidigt som jag är det viktigaste som finns för en annan människa. Det är hisnande tankar och spännande delar av livet, tankar som vi alla borde besöka en eller annan gång för att få bukt med vardagen. Detta är såklart också något som jag använder mig av i musiken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *